hkdilaclama@gmail.com

Hepsini Gör…

HKD® Pest Control

alman hamam böceği

Alman Hamamböceği (Blatella Germanica)

Toplam yaşam döngüsü 3-6 aydır. Her yumurta kapsülünde 6-50 yumurta bulunur. Yumurtadan çıktıktan sonra ergin hale gelme süreleri 40-65 gündür.

Sıcak, nemli, karanlık ve rahatsız edilmeyecekleri yerlerde yuvalanırlar.

Dizanteri, gıda zehirlenmeleri, Verem, Gastroenteritis, Antrax, Pnomoni, Hepatit, Mantar hastalıkları, Astım, allerjik reaksiyon gibi çeşitli hastalık mikroplarını taşır ve bulaştırırlar.

amerikan hamam böceği

Amerikan Hamamböceği (Periplaneta Americana)

Amerikan hamam böcekleri nemli ve rutubetli ortamları tercih ederler. İsmine rağmen bu hamamböcekleri dünyanın her yerinde mevcuttur.

Amerikan hamamböcekleri omnivorlardır. Fermente edilmiş meyve gibi şeyleri tercih ederler ama aynı zamanda tatlı ve nişasta da yiyebilirler; kozmetik ürünler yedikleri bile biliniyor.

Yumurtaların inkübasyon (kuluçka) süresi yaklaşık 25-50 gündür. Yumurtadan çıktıktan sonra ergin hale gelme süreleri 150-450 gündür.

Karınca (Ant)

Karıncalar yaygın ev zararlılarıdır çünkü yuvalarını yiyecek ve su kaynaklarının yakınına kurmayı severler ve insanlar bilmeden karıncalar için bol miktarda yiyecek sağlama eğilimindedirler. Yüzbinlerce bireyi barındırabilen koloniler halinde yaşayan sosyal canlılardır.

Her karıncanın kolonide önemli bir görevi vardır. İşçi karıncaların tamamı dişidir. Yiyecek topluyorlar, yuvalar inşa ediyorlar ve larvalarla ilgileniyorlar. Erkek karıncaların ise tek bir görevi vardır; kraliçe karıncayla çiftleşip daha fazla yavru üretmek. Kraliçenin görevi koloninin gelişmesini sağlamak için yumurta bırakmaktır.

Bir karınca istilasıyla karşı karşıya olduğunuzu düşünüyorsanız sorunun kontrol altına alınmasına yardımcı olacak doğru adımları atmak önemlidir. Karınca kolonileri yüzbinlerce bireyi barındırabildiğinden hepsini ortadan kaldırmak zor olabilir. Reçetesiz ve ruhsatsız haşere kontrol çözümleri mevcut olsa da, bunlar tüm karınca türlerine karşı etkili olmayabilir.

Bu nedenle HKD® Pest Control deki profesyonelleri çağırmak önemlidir. Evinizde ne tür karıncaların bulunduğunu ve onlardan hızlı bir şekilde kurtulmak için neler yapılabileceğini belirlemenize yardımcı olabiliriz. Evinizin içini ve dışını inceleyebilir ve istila riskinizi değerlendirebiliriz.

Aylarca, yıllarca evinizde karıncalarla uğraşmak istemezsiniz. Ücretsiz fiyat teklifi almak için HKD® Pest Control ekibiyle iletişime geçin, böylece karıncalar hakkında endişelenmeyi bırakıp hayatınıza devam edebilirsiniz.

karasinek

Karasinek

0.5-1 cm boyunda siyah gri renktedirler

Çöp ve gübre gibi nemli organik madde bulunan yerlere 100-150 tanesi yığın halinde yumurtalarını bırakır. Çıkan larvalar organik maddelerle beslenir ve sıcak havada ortalama 7-8 günde sinek olarak uçar.

İnsanların yaşadığı her yeri istila ederler ve vücutlarında çok çeşitli hastalık mikropları taşıdığı için her dolaştığı şeye mikrobu bulaştırırlar.

Sivrisinek

Yumurtalarını su birikintilerine tek tek veya gruplar halinde bırakırlar. Bazı türler yumurtalarını nemli topraklara bırakır. Larva ve Pupa döneminden sonra uygun ısıda 8-9 günde ergin sivrisinek haline gelirler.

Sıtma, sarı humma, filariasis (fil hastalığı), ensefalitis, Batı Nil Virüsü gibi önemli birçok hastalığın bulaşmasına neden olurlar.

Tahta Kurusu (Cimicidae)

Tahtakuruları sıcakkanlı herhangi bir memeliyle beslenir . Evcil hayvanlar gibi kalın kürklerle kaplı olmadığımız için insanları ısırmaları daha kolaydır. Tahtakuruları biz uyurken beslenme eğilimindedirler ve vücut sıcaklığına ve insanların soluduğu karbondioksite çekilirler. Bu onları beslenebilmeleri için güvenilir bir kan kaynağına çeker.

 

Tahtakuruları günde bir kez kadar sık ​​beslenebilir ve tüy dökmeden önce beslenmeleri gerekir. Gecenin geri kalanında saklanmaya dönmeden önce beslenmeleri yalnızca birkaç dakika sürer.

Bir tahtakurusunun yaşamı, yaklaşık 37 gün boyunca yetişkinliğe kadar beş aşamalı bir büyüme döngüsüyle başlar.

  1. Aşama

Tahtakuru yavruları çok küçüktür; yalnızca bir milimetre uzunluğundadırlar. Genellikle beyazımsı renktedirler ancak yumurtadan çıkar çıkmaz beslenmeye hazırdırlar.

 

  1. Aşama

Bu aşamada böcek biraz büyür ve rengi koyulaşmaya başlar. Henüz küçükken derilerini döküp yeniden büyümek üzereler.

 

  1. Aşama

Bu aşamada da tıpkı önceki aşamalarda olduğu gibi böcek biraz daha büyüyerek yaklaşık üç milimetre uzunluğa ulaşır.

 

  1. Aşama

Böcek büyümeye, beslenmeye ve derisini dökmeye devam ediyor. Neredeyse olgunluğa ulaştı.

 

  1. Aşama

Bu aşamada böcek neredeyse tamamen büyümüştür ve yetişkinlikten önce bir kez daha beslenmesi ve derisini dökmesi gerekir.

 

Yetişkin Aşaması

Bir aydan biraz fazla bir sürede böcek yumurtadan yetişkine dönüştü. Artık çiftleşmeye ve evinizde potansiyel olarak yüzlerce böcek daha yaratmaya hazır.

Çok hızlı çoğaldıkları için tahtakurusu istilaları , özellikle apartman daireleri veya şehir evleri gibi ortak duvarlı evlerde hızla yayılabilir. Küçük çatlaklardan tırmanabilirler ve beslenmeye hazır olana kadar saklı kalırlar.

 

Tahtakuruları seyahat ettiğinizde kıyafetlerinize, ayakkabılarınıza veya valizinize yapışacaklar ve kondukları her yerde yuva kuracaklar. Bu nedenle otellerde, ofis binalarında, okullarda ve diğer halka açık yerlerde sorun teşkil edebilirler.

Pire

Pireler, genellikle tüylü hayvanlarla beslenmeyi tercih eden, ancak gerektiğinde insanlarla da beslenen küçük, kan emen parazitlerdir. Bu küçük böcekler uçamazlar ancak uzun arka ayakları onları mükemmel atlayıcılar yapar. Dünya çapında yaklaşık 2.000 pire türü bulunmaktadır

Pireler birçok farklı iklimde yaşayabilirler ancak karanlık, nemli ve sıcak bölgeleri tercih ederler. Açık havada çalılıklara ve uzun çimenlere yerleşmeyi severler. Pireler, evinize girdikten sonra beslenmek için bir konakçıya bağlanmadan önce marangozlukta, döşemeli mobilyalarda ve yatak takımlarında yaşamayı tercih eder.

 

Bu zararlılar uyumuyor. Ancak gündüzleri en az, geceleri ise daha aktiftirler. Hiçbir zaman tamamen hareketsiz olmadıkları için dişiler 7/24 yumurtlayabilirler.

Pireler kan emen parazitlerdir. Temel besin kaynağı hayvan kanıdır. Pireler herhangi bir sıcakkanlı memeliyle beslenirken, kürk veya saçın içinde daha kolay saklanabildikleri için genellikle hayvanlarla beslenirler.

 

Ana besin kaynağı kan olmasına rağmen pireler omnivordur. Ayrıca dışkıları, çürüyen bitkileri ve hatta ölü hayvan artıklarını da yerler.

Çevreye bağlı olarak pire yaşam döngüsünün tamamı birkaç haftadan potansiyel olarak bir yıla kadar sürebilir. Bir pirenin hayatta kalabilmesi için bir konakçıya ihtiyacı vardır. Biri olmadan yalnızca bir ila iki hafta yaşayabilir.

Pireler hastalığa neden olan patojenleri yayabildiğinden , pire taşıyıcı ise ısırıkları potansiyel olarak tehlikelidir. Bazı durumlarda bu hastalıklar ölümcül olabiliyor. Bazı pire ısırıkları da alerjik reaksiyonlara neden olabilir .

kene

Kene (Rhipicephalus Sanguineus)

Keneler akarlar ve örümceklerle akrabadır.Kenelerin de  sekiz bacağı vardır . Türüne bağlı olarak kene rengi kırmızımsı kahverengiden koyu kahverengi ve siyaha kadar değişir. Kenelerin çoğunluğu düzleştirilmiş oval bir şekle sahiptir.

Beslenmemiş yetişkin bir kene kabaca bir elma çekirdeği ile aynı büyüklüktedir. Ancak beslenmeye başladıklarında kene vücutları kanla şişer, bu da onları birkaç kat daha büyük hale getirir ve fark edilmesi daha kolay hale getirir.

Memeliler, kuşlar, amfibiler ve sürüngenlerle beslenebilir. Yaşamın her aşamasında yeni bir konakçıya ihtiyaç duyarlar.

Kene uygun bir konakçı bulduğunda deriyi yakalar ve içini keserek besleme tüpünü yerleştirir. Bazı kenelerin tükürüğü, konağın kesiği fark etmesini engelleyen hafif bir anestezik madde içerir. Besleme işlemi yaklaşık 10 gün sürebilir. Bittiğinde, tıkalı kene konakçıdan düşer.

Kene ısırığının en yaygın belirtisi küçük kırmızı bir yumrunun varlığıdır. Yani tabii ki ısırılan bireyin tepki gösterdiğini varsayarsak. Eğer ısırık şiddetli ise kişi nefes almada zorluk yaşayabilir.

 

Kene ısırığı sırasında bir hastalığı bulaştırırsa semptomlar hastalığa bağlı olarak büyük ölçüde değişir, ancak konakçı insanda tüm vücutta döküntü, baş ağrısı, boyun sertliği, mide bulantısı, yorgunluk, ateş, titreme, kas ağrıları ve şişmiş lenf düğümleri görülebilir.

Keneler genellikle açık havada ağaçlık veya çimenlik alanlarda yaşar

örümcek spider

Örümcek (Spider)

Örümcekler dünya çapındaki ekosistemlerde bulunur ve 45.000’den fazla türü vardır

Örümceklerin çoğunun sefalotorakslarının ön kısmında sekiz gözü vardır, ancak diğerlerinde daha az göz vardır. Bu gözlerin konumlandırılması sıklıkla farklı örümcek türlerini ayırt etmek için kullanılır. İpeğin eğirmesi için üreme organları, sivri uçlar ve memecikler bölünmemiş karın bölgesinde bulunur. Çoğu örümceğin karnı dışarıdan bölümlere ayrılmamıştır. Pedicel adı verilen dar bir bel, sefalotoraks ile karın bölgesini birbirine bağlar. Bir örümceğin vücut uzunluğu, türüne bağlı olarak 0,5 ila 90 mm arasında değişir.

Örümcek habitatları çeşitlidir. Hemen hemen tüm örümcekler iki kategoriden birine girer: Av örümcekleri ve ağ kuran örümcekler . Av örümceklerinin etrafta dolaşma ve agresif bir şekilde av arama eğilimi vardır, bu da evinizde bir av örümcek kolonisi bulmanızın pek mümkün olmadığı anlamına gelir.

Öte yandan ağ kuran örümceklerin içeriye girme olasılığı daha yüksektir. Web oluşturucular yerleştikten sonra çok sayıda ortaya çıkabilir, bu da onların evinizde olma olasılığını artırır.

akrep

Akrep

2,5-5 cm civarında türüne göre siyah, sarı, kahverengi, mavi olabilir. Böceklerle beslenirler.

Genelde taş duvar kovuklarında, toprak deliklerde, bodrum, çatı, ahşap bina, depo, moloz yığını gibi yerlerde yuvalanırlar.

Tüm akrepler sokar ancak, çok az türleri hariç, yalnız böcek sokmasına alerjik reaksiyon verenler için tehlikelidirler.

Gümüşçün (Order Thysanura Silverfish)

Gri renkli, 1-2 cm uzunuğunda balık görünümünde ve sık ayaklıdırlar. Çok seri hareket ederler.

Görünüşleri çirkin olsa da gümüş balıkları genellikle insanlar için tehlikeli değildir . Ancak evinizi kolaylıkla istila edip eşyalarınıza zarar verebilir, hatta bazı kişilerde alerjiyi bile tetikleyebilirler.

Bu gece böcekleri nemli yerleri tercih eder ve 70 ila 80  derece arasındaki sıcaklıklarda gelişirler. Yiyecek ve nemden etkilenerek ya evinizi dışarıdan istila ederler ya da apartman dairesinde yaşıyorsanız komşu birimlerden kolaylıkla evinize sızabilirler.

Gümüşböceği ayrıca bir kutu, karton veya başka bir yerden eve getirdiğiniz bir kitapla da evinize gelebilir.

Gümüş böcekleri giysilerinizi de yer; özellikle pamuk, ipek, suni ipek ve hatta deri gibi doğal liflerden yapılmış olanları. Bu kumaşların tümü gümüş böceğinin beslenmesi için gerekli olan bileşenleri içerir. Gümüşböceği ayrıca giysilerinizde delikler ve sarı lekeler bırakabilir

güve

Güve

Cildinize bir güve konduysa veya onun hassas kanatlarına dokunduysanız, toz benzeri bir madde hissedebilirsiniz. Bu “toz” aslında güvenin kanatlarındaki değiştirilmiş tüylerden oluşan minik pullardır. Güvelerin ve Lepidoptera takımının diğer üyelerinin kanatlarının ve vücutlarının her yerinde minik pullar bulunur.

Kelebeklerle karşılaştırıldığında güveler görünüş olarak çok daha tüylüdür. Vücutları kelebeğe göre daha kalındır. Bir güvenin vücudunda üç bölüm vardır: bir kafa (beslenmek için kullanılan hortumu da içerir), göğüs ve karın.

Birçok güve türü yılın en sıcak aylarında en aktiftir. Aslında güvelerin çoğu yumurtalarını yaz sıcaklığının azalmasından sonra sonbaharın sonlarında bırakırlar. Yumurtalar kış boyunca kuluçkada kalır ve ilkbaharda yumurtadan çıkarak yeni bir yaşam döngüsüne başlar.

Güve probleminiz varsa, istiladan kaynaklanan sağlık sorunlarından endişe duyabilirsiniz. Yetişkin güvelerin ve onların aç tırtıl larvalarının varlığı, sizin için olduğundan çok en sevdiğiniz kışlık kazaklar için bir sıkıntı ve çok daha fazla tehdit oluşturabilse de, güveler çoğunlukla insanlara zararlı değildir. Ancak alerjiniz varsa belirtilerinizin tetikleyicisi olabilirler.

Birçok güve barınma ve yiyecek için evlerimize çekilir. Güveler ışık kaynaklarına çekilir. Genellikle açık bir pencereden veya kapıdan uçup yumurtlayabilirler. Yumurtalar çatladıktan sonra güve larvaları türe bağlı olarak kumaş, kürk, kağıt ve yiyecek başka maddeler bulabilir. Güveler ayrıca sıhhi tesisat armatürleriniz, ev aletlerinizin altları, çatlaklar ve diğer izole alanlar gibi nemli, karanlık alanlara da çekilir.

Fare (Mice)

  • Boyut: Küçük, gövdesi nadiren 5 cm uzunluğa ve 25cm ağırlığa ulaşır.
  • Renk: Genellikle gri renktedir ancak bazıları daha koyu görünebilir.
  • Davranış: Çok az insan fareleri gerçekten sever ve kimse onları evinde istemez. Kemirgenler dışarıda her yerde yaşar ve her an içerlere girebilirler, ancak neyse ki bu durum sık sık meydana gelmez. Genellikle ev istilalarının çoğu sonbaharda meydana gelir; bunun nedeni havaların serinlemesi değil, kemirgenlerin dışarıda beslendiği tohumlar ve bitkiler gitmiş olmasıdır. Sıçanlar ve fareler daha sonra yeni besin kaynakları aramalıdır. Ne yazık ki bu kaynaklardan biri evinizde olabilir. Fareler mükemmel tırmanıcılardır ve alt havalandırma deliklerinin etrafındaki deliklerden, binaya giren kabloların etrafından, üçgen havalandırma perdelerindeki deliklerden ve çatılardaki türbin ve kutu havalandırma deliklerinden içeri girme yeteneğine sahiptirler. Evlerdeki çoğu garaj kapısı, farelerin altına sığması için de yeterli alan sağlar.
  • Fareler, kentsel alanlardan kırsal alanlara kadar ülkenin hemen hemen her yerinde bulunur ve özellikle kentsel ve banliyö topluluklarında yaygındır. Fareler, daha küçük oldukları ve bir binaya daha fazla giriş kapısı bulabildikleri için binalarda farelere göre daha sık bulunur. Fareler, 0,25 cm den büyük veya yaklaşık bir kalem genişliğindeki bir çatlaktan veya delikten sığabilir. Fareler yuvalarını evin içinde ve çevresinde birçok alanda, özellikle de yakacak odun, taş ve tuğla yığınlarında, yaprak yığınlarında veya diğer döküntülerde yapacaklardır.

     

  • Hkd Pest Kontrol İpuçları

    Fare istilasından kaçınmanın en iyi yolu, kemirgenleri çekebilecek mümkün olduğu kadar az barınak sağlamak ve evin dışında farelerin girebileceği kadar çok delik ve çatlak kapatmaktır. Kemirgenlerin evinizin sağladığı barınağı aramasını önlemeye yardımcı olmak için aşağıdaki önerileri izleyin:

    • Yakacak odunu evden mümkün olduğunca uzakta tutun ve yerden yüksekte saklayın. Kış aylarında evin yanında yalnızca birkaç günde bir yakacak kadar odun bulundurun.
    • Mümkünse enkaz, taş, tuğla vb. yığınlarını kaldırın. Bunlar evin temeline yakınsa kemirgenleri çekmek için barınak görevi görürler. Oraya varıldığında kemirgenlerin binaya girmesi kolay bir adımdır.
    • Evin temelinin yanında yaprak yığınlarının birikmesine izin vermeyin. Bu aynı zamanda kemirgenler, özellikle de fareler için çekici bir barınak görevi görür.
    • 0,25 cm den daha büyük herhangi bir deliği veya çatlağı kapatın. İyi bir kural, içine bir kalem sığabiliyorsa farenin de sığabileceğidir. Büyük delikler veya çatlaklar, kalafat veya köpükle kapatılmadan önce çelik yünü veya tel ağ ile doldurulmalıdır, aksi takdirde kemirgenler çiğneyip içeri girebilir.
    • Kemirgenlerin girmesini önlemek için tüm kapıların alt kısmına iyi, kalın hava sıyırma bandı takın. Garaj kapısının tamamen kapatılması zor olabilir, bu nedenle garajdan eve açılan kapının sıkıca kapatılması gerekir.
    • Garajda bir veya iki adet canlı yakalama fare kapanı kurulumu, içeri giren birçok fareyi yakalayabilir. Bu tuzaklar tek ayarda 15’e kadar fareyi yakalayabilir. Daha fazla bilgi için Hkd pest kontrol servis uzmanınıza danışın.
    • HKD Pest Kontrol hizmetinin sıçan ve fareleri kapsadığını ve soğuk aylarda sağlanan hizmetin çoğunun kemirgen belirtilerini incelemek ve önleyici kontrol önlemlerini sürdürmek olduğunu unutmayın.

     

Çatı Sıçanı (Rattus Rattus)

BOYUT: 25-30 cm vücut uzunluğuna kadar büyüyebilen daha büyük kemirgenler. Vücut ağırlığı 300-500 gr arası değişmektedir

RENK: Griden kahverengiye ve siyaha kadar değişebilir.

DAVRANIŞ: Çok az insan fareleri veya fareleri gerçekten sever ve kimse onları evinde istemez. Kemirgenler dışarıda her yerde yaşar ve her an girebilirler, ancak neyse ki bu durum sık sık meydana gelmez. Genellikle ev istilalarının çoğu sonbaharda meydana gelir; bunun nedeni havaların serinlemesi değil, kemirgenlerin dışarıda beslendiği tohumlar ve bitkiler gitmiş olmasıdır. Sıçanlar ve fareler daha sonra yeni besin kaynakları aramaktadır. Ne yazık ki bu kaynaklardan biri eviniz ve işyeriniz olabilir. Sıçanlar mükemmel tırmanıcılardır ve havalandırma deliklerinin etrafındaki deliklerden, binaya giren kabloların etrafından, üçgen havalandırma perdelerindeki deliklerden ve çatılardaki türbin ve kutu havalandırma deliklerinden içeri girme yeteneğine sahiptirler. Evlerdeki birçok garaj kapısı, farelerin altlarına sığması için de yeterli alan sağlar.

Habitatlar

Dışarıda, fareler tarlalarda, ormanlık alanlarda, boş arazilerde, çiftliklerde ve insanların binalarının olduğu hemen hemen her yerde yaşarlar. Fareler kentsel ve kırsal alanlar dışında evlerde nadiren sorun oluşturur. Bu büyük ölçüde ki boyutlarından kaynaklanmaktadır, çünkü farelerin bir binaya girebilmek için yaklaşık dörtte bir büyüklüğünde bir deliğe ihtiyacı vardır. Ancak fareler evin çevresindeki pek çok alanda, özellikle de yakacak odun, taş ve tuğla yığınlarında, yaprak yığınlarında veya diğer döküntülerde barınak bulabilirler.

Hkd Pest Kontrol İpuçları

Sürü farelerinin istilasını önlemenin en iyi yolu, kemirgenleri çekebilecek mümkün olduğunca az barınak sağlamak ve evin dışında farelerin girebileceği kadar delik ve çatlakları kapatmaktır. Sürü farelerinin evinizin sağladığı yiyecek ve barınağı aramasını önlemeye yardımcı olmak için aşağıdaki önerileri izleyin:

  • Yakacak odunu evden mümkün olduğunca uzakta tutun ve yerden yüksekte saklayın. Kış aylarında evin yanında yalnızca birkaç günde bir yakacak kadar odun bulundurun.
  • Mümkünse enkaz, taş, tuğla vb. yığınlarını kaldırın. Bunlar evin temeline yakınsa kemirgenleri çekmek için barınak görevi görürler. Oraya varıldığında kemirgenlerin binaya girmesi kolay bir adımdır.
  • 0,65 cm den daha büyük herhangi bir deliği veya çatlağı kapatın. Büyük delikler veya çatlaklar, kalafat veya köpükle kapatılmadan önce çelik yünü veya tel ağ ile doldurulmalıdır, aksi takdirde kemirgenler içeri girebilir.
  • Kemirgenlerin girmesini önlemek için tüm kapıların altına iyi, kalın bir hava geçirmez bandı takın. Garaj kapısının tamamen kapatılması zor olabilir, bu nedenle garajdan eve açılan kapının sıkıca kapatılması gerekir.
  • HKD Pest Kontrol hizmetinin sıçan ve fareleri kapsadığını ve soğuk aylarda sağlanan hizmetin çoğunun kemirgen belirtilerini incelemek ve önleyici kontrol önlemlerini sürdürmek olduğunu unutmayın.
norveç sıçanı,rattus norvegicus,

Norveç Sıçanı (Rattus norvegicus)

BOYUT: 20-25 cm  vücut uzunluğuna sahiptir. Norveç sıçanın ağırlığı ortalama 250 – 500 gr

RENK: Griden kahverengiye ve siyaha kadar değişebilir.

DAVRANIŞ: Çok az insan fareleri veya fareleri gerçekten sever ve kimse onları evinde istemez. Kemirgenler dışarıda her yerde yaşar ve her an girebilirler, ancak neyse ki bu durum sık sık meydana gelmez. Genellikle ev istilalarının çoğu sonbaharda meydana gelir; bunun nedeni havaların serinlemesi değil, kemirgenlerin dışarıda beslendiği tohumlar ve bitkiler gitmiş olmasıdır. Sıçanlar ve fareler daha sonra yeni besin kaynakları aramalıdır. Ne yazık ki bu kaynaklardan biri eviniz olabilir. Sıçanlar mükemmel tırmanıcılardır ve alt havalandırma deliklerinin etrafındaki deliklerden, binaya giren kabloların etrafından, üçgen havalandırma perdelerindeki deliklerden ve çatılardaki türbin ve kutu havalandırma deliklerinden içeri girme yeteneğine sahiptirler. Evlerdeki birçok garaj kapısı, farelerin altlarına sığması için de yeterli alan sağlar.

Habitatlar

Dışarıda, fareler tarlalarda, ormanlık alanlarda, boş arazilerde, çiftliklerde ve insanların binalarının olduğu hemen hemen her yerde yaşarlar. Fareler kentsel ve kırsal alanlar dışında evlerde nadiren sorun oluşturur. Bu büyük ölçüde boyutlarından kaynaklanmaktadır, çünkü farelerin bir binaya girebilmek için yaklaşık dörtte bir büyüklüğünde bir deliğe ihtiyacı vardır. Bununla birlikte, sıçanlar evin çevresindeki birçok alanda, özellikle de yakacak odun, taş ve tuğla yığınlarında, yaprak yığınlarında veya diğer döküntülerde barınak bulabilirler.

Hkd Pest Kontrol İpuçları

Fare istilasından kaçınmanın en iyi yolu, kemirgenleri çekebilecek mümkün olduğunca az barınak sağlamak ve evin dışında farelerin girebileceği mümkün olduğu kadar çok delik ve çatlakları kapatmaktır. Farelerin evinizin sağladığı yiyecek ve barınağı aramasını önlemeye yardımcı olmak için aşağıdaki önerilere uyulmalıdır:

  • Yakacak odunu evden mümkün olduğunca uzakta tutun ve yerden yüksekte saklayın. Kış aylarında evin yanında yalnızca birkaç günde bir yakacak kadar odun bulundurun.
  • Mümkünse enkaz, taş, tuğla vb. yığınlarını kaldırın. Bunlar evin temeline yakınsa kemirgenleri çekmek için barınak görevi görürler. Oraya varıldığında kemirgenlerin binaya girmesi kolay bir adımdır.
  • Bir inçin dörtte birinden daha büyük herhangi bir deliği veya çatlağı kapatın. Büyük delikler veya çatlaklar, kalafat veya köpükle kapatılmadan önce çelik yünü veya tel ağ ile doldurulmalıdır, aksi takdirde kemirgenler içeri girebilir.
  • Kemirgenlerin girmesini önlemek için tüm kapıların altına iyi, kalın bir hava sıyırma bandı takın. Garaj kapısının tamamen kapatılması zor olabilir, bu nedenle garajdan eve açılan kapının sıkıca kapatılması gerekir.
  • HKD Pest Kontrol hizmetinin sıçan ve fareleri kapsadığını ve soğuk aylarda sağlanan hizmetin çoğunun kemirgen belirtilerini incelemek ve önleyici kontrol önlemlerini sürdürmek olduğunu unutmayın.
Başa dön