Gri renkli, 1-2 cm uzunuğunda balık görünümünde ve sık ayaklıdırlar. Çok seri hareket ederler.
Görünüşleri çirkin olsa da gümüş balıkları genellikle insanlar için tehlikeli değildir . Ancak evinizi kolaylıkla istila edip eşyalarınıza zarar verebilir, hatta bazı kişilerde alerjiyi bile tetikleyebilirler.
Bu gümüş renkli haşerenin ince balık benzeri pulları ve iki ön anteni olan parlak bir gövdesi vardır. Ayrıca vücudun arka ucunda kıl benzeri üç uzantı vardır.
Gümüşçünlerde metamorfoz veya dönüşüm yoktur. Olgunlaşmamış bir gümüşçün daha küçüktür ancak yetişkin bir gümüş böceği ile neredeyse aynıdır.
Gümüş böceğinin yumurtadan yetişkine dönüşmesi üç aydan dört yıla kadar sürebilir.
Gümüşçün ne yer? En değerli eşyalarınızdan bazılarına gelince, hiçbir şey gümüş böceklerine karşı güvenli değildir.
Gümüş böceklerinin hayatta kalabilmesi için nişasta, protein ve karbonhidratlara ihtiyacı vardır. Bu yüzden kumaş, kağıt, yapıştırıcı, duvar kağıdı ve alçı yerler.
Ayrıca kurutulmuş makarna, yulaf, kahve, şeker ve diğer insan yiyeceklerinden de hoşlanırlar.
Bu gece böcekleri nemli yerleri tercih eder ve 70 ila 80 derece arasındaki sıcaklıklarda gelişirler. Yiyecek ve nemden etkilenerek ya evinizi dışarıdan istila ederler ya da apartman dairesinde yaşıyorsanız komşu birimlerden kolaylıkla evinize sızabilirler.
Gümüşböceği ayrıca bir kutu, karton veya başka bir yerden eve getirdiğiniz bir kitapla da evinize gelebilir.
Gümüş böcekleri giysilerinizi de yer; özellikle pamuk, ipek, suni ipek ve hatta deri gibi doğal liflerden yapılmış olanları. Bu kumaşların tümü gümüş böceğinin beslenmesi için gerekli olan bileşenleri içerir. Gümüşböceği ayrıca giysilerinizde delikler ve sarı lekeler bırakabilir.
Gümüş böceğinin zarar verebileceği diğer eşyalar ise kitaplar ve duvar kağıtlarıdır. Bu öğelerin tümü nişasta ve gümüş balıklarının hayatta kalması için ihtiyaç duyduğu maddeleri içerir.