hkdilaclama@gmail.com

Tahta Kurusu (Cimicidae)

Tahta Kurusu (Cimicidae)

Tahtakuruları sıcakkanlı herhangi bir memeliyle beslenir . Evcil hayvanlar gibi kalın kürklerle kaplı olmadığımız için insanları ısırmaları daha kolaydır. Tahtakuruları biz uyurken beslenme eğilimindedirler ve vücut sıcaklığına ve insanların soluduğu karbondioksite çekilirler. Bu onları beslenebilmeleri için güvenilir bir kan kaynağına çeker.

 

Tahtakuruları günde bir kez kadar sık ​​beslenebilir ve tüy dökmeden önce beslenmeleri gerekir. Gecenin geri kalanında saklanmaya dönmeden önce beslenmeleri yalnızca birkaç dakika sürer.

Bir tahtakurusunun yaşamı, yaklaşık 37 gün boyunca yetişkinliğe kadar beş aşamalı bir büyüme döngüsüyle başlar.

  1. Aşama

Tahtakuru yavruları çok küçüktür; yalnızca bir milimetre uzunluğundadırlar. Genellikle beyazımsı renktedirler ancak yumurtadan çıkar çıkmaz beslenmeye hazırdırlar.

 

  1. Aşama

Bu aşamada böcek biraz büyür ve rengi koyulaşmaya başlar. Henüz küçükken derilerini döküp yeniden büyümek üzereler.

 

  1. Aşama

Bu aşamada da tıpkı önceki aşamalarda olduğu gibi böcek biraz daha büyüyerek yaklaşık üç milimetre uzunluğa ulaşır.

 

  1. Aşama

Böcek büyümeye, beslenmeye ve derisini dökmeye devam ediyor. Neredeyse olgunluğa ulaştı.

 

  1. Aşama

Bu aşamada böcek neredeyse tamamen büyümüştür ve yetişkinlikten önce bir kez daha beslenmesi ve derisini dökmesi gerekir.

 

Yetişkin Aşaması

Bir aydan biraz fazla bir sürede böcek yumurtadan yetişkine dönüştü. Artık çiftleşmeye ve evinizde potansiyel olarak yüzlerce böcek daha yaratmaya hazır.

Çok hızlı çoğaldıkları için tahtakurusu istilaları , özellikle apartman daireleri veya şehir evleri gibi ortak duvarlı evlerde hızla yayılabilir. Küçük çatlaklardan tırmanabilirler ve beslenmeye hazır olana kadar saklı kalırlar.

 

Tahtakuruları seyahat ettiğinizde kıyafetlerinize, ayakkabılarınıza veya valizinize yapışacaklar ve kondukları her yerde yuva kuracaklar. Bu nedenle otellerde, ofis binalarında, okullarda ve diğer halka açık yerlerde sorun teşkil edebilirler.

Başa dön