HKD® Pest Control

Karıncalar (Ant)

Karıncalar yaygın ev zararlılarıdır çünkü yuvalarını yiyecek ve su kaynaklarının yakınına kurmayı severler ve insanlar bilmeden karıncalar için bol miktarda yiyecek sağlama eğilimindedirler. Yüzbinlerce bireyi barındırabilen koloniler halinde yaşayan sosyal canlılardır.

Her karıncanın kolonide önemli bir görevi vardır. İşçi karıncaların tamamı dişidir. Yiyecek topluyorlar, yuvalar inşa ediyorlar ve larvalarla ilgileniyorlar. Erkek karıncaların ise tek bir görevi vardır; kraliçe karıncayla çiftleşip daha fazla yavru üretmek. Kraliçenin görevi koloninin gelişmesini sağlamak için yumurta bırakmaktır.

 

Karıncalar Nerelerde Yaşarlar?

Karıncalar hemen hemen her iklimde yaşayabilirler, bu da onları dünya çapında en yaygın böceklerden biri yapar. Çoğu karınca türü, karmaşık tünel ağlarına sahip büyük yuvalar inşa eder.

 

Karıncalar yuvalarını hem iç hem de dış mekânlarda oluşturabilirler. Açık havada yuva yaparken, girişte küçük kir veya kum yığınları fark edebilirsiniz. Karıncalar ayrıca evinizin temelinin içinde, çevresinde veya duvarlarında da yaşayabilirler.

 

Karıncalar yuvalarını yiyecek, su ve yırtıcı hayvanlardan ve doğa koşullarından korunma kaynaklarının yakınına kurmayı tercih ederler.

Türkiye de Hangi Farklı Karınca Türleri Yaşıyor?

  • Firavun Karıncalar
  • Marangoz Karıncaları
  • Ateş Karıncaları 
  • Arjantin Karıncaları 
  • Bahçe Karıncaları 
  • Küçük Siyah Karıncalar
  • Çılgın karıncalar 

HKD® Pest Control Olarak Karınca İstilasında Neler Yapıyoruz?

Bir karınca istilasıyla karşı karşıya olduğunuzu düşünüyorsanız sorunun kontrol altına alınmasına yardımcı olacak doğru adımları atmak önemlidir. Karınca kolonileri yüzbinlerce bireyi barındırabildiğinden hepsini ortadan kaldırmak zor olabilir. Reçetesiz ve ruhsatsız haşere kontrol çözümleri mevcut olsa da, bunlar tüm karınca türlerine karşı etkili olmayabilir.

 

Bu nedenle HKD® Pest Control deki profesyonelleri çağırmak önemlidir. Evinizde ne tür karıncaların bulunduğunu ve onlardan hızlı bir şekilde kurtulmak için neler yapılabileceğini belirlemenize yardımcı olabiliriz. Evinizin içini ve dışını inceleyebilir ve istila riskinizi değerlendirebiliriz.

 

Aylarca, yıllarca evinizde karıncalarla uğraşmak istemezsiniz. Ücretsiz fiyat teklifi almak için HKD® Pest Control ekibiyle iletişime geçin, böylece karıncalar hakkında endişelenmeyi bırakıp hayatınıza devam edebilirsiniz.